کاربردهای اصلی شیشه رنگی
کاربردهای اصلی شیشه رنگی
شیشه رنگی یا شیشه لاکوبل نوعی از شیشه رنگی پشت رنگ میباشد شیشه رنگی نوعی شیشه است که برای تزئین یا جذاب تر کردن یک محیط یا یک وسیله و گاهی به عنوان محافظ یا نگهدارنده یک وسیله استفاده میشود. تولید شیشه رنگی باعث انقلابی در صنعت شیشه شد زیرا مقدار استفاده از آن به صورت قابل توجهی بالا رفت. شیشه های رنگی در معماری ایرانی جایگاه قابل ملاحظه ای دارند و در بسیاری از بناهای مشهور و سایر ساختمان ها از آنها استفاده شده است.
کاربردهای اصلی شیشه رنگی
شیشه رنگی چگونه به وجود می آید؟
شیشه رنگی با استفاده از برخی ترفندها و راهکارها، به رنگهای مختلف درمیآیند. در واقع برای ساخت شیشه های رنگی باید شیشه را با برخی از مواد و ترکیبهای دیگر مخلوط کنند و ک به معنای رخ دادن یک فراین شیمیایی و رنگ گرفتن شیشه هاست.
لیست پایین برخی عناصر مورد استفاده در شیشه رنگی و رنگ حاصل از آنها را نشان می دهد:
- سبز: اضافه کردن مقداری ناخالصی آهن به شیشه رنگ یبز ایجاد میکند.
- زرد : اضافه کردن مقداری کادمیوم سولفید ، گوگرد یا ترکیبات سرب به شیشه رنگ زرد ایجاد میکند.
- قزمز : اضافه کردن مقداری کلرید طلا یا اکسید سلنیوم به شیشه رنگ قرمز ایجاد میکند.
- بنفش : اضافه کردن مقداری اکسید نیکل به شیشه رنگ بنفش ایجاد می کند.
- سفید : اضافه کردن مقداری ترکیبات قلع به شیشه رنگ سفید ایجاد می کند.
- دی اکسید منگنز و نیترات سدیم نیز در این لیست وجود دارند ، که برای دکلره ( بی رنگ) کردن ناخالصی های شیشه بکار می روند.
کاربرد شیشه های رنگی در معماری سنتی
به کار بردن شیشه های رنگی یا همان شیشه لاکوبل برای در و پنجره ساختمان های قدیمی باعث تابیده شدن نور خورشید با رنگ های مختلف به داخل ساختمان می شد.
استفاده از شیشه های رنگی در پنجره و درهای مشبک علاوه بر حفاظت در برار آفتاب گرم ، جلوه ای زیبا به فضای داخل ساختمان می داد که باعث طراوت و زیبایی فضای اندرونی و رفع تنش های محیطی و نشاط افراد منزل می شده است.
ویژگی های شیشه های رنگی
یکی از اصلی ترین و مهمترین ویژگی های شیشه های رنگی نشکن بودن یا به اصطلاح ضد ضربه بودن شیشه رنگی است. برای ایجاد این خاصیت معمولا شیشه را در معرض دماهای بسیار بالا قرار میدهند به اصطلاح آن را در کوره میگذارند. این دما گاهی به حد 600 درجه سانتیگراد نیز میرسد. با انجام این کار شیشه مقاومت بسیار بالایی پیدا می کند و به اصطلاح ضد ضربه شود که دیگر مانند شیشههای معمولی با ضربات نه چندان محکم نخواهد شکست. به شیشههای رنگی معمولا شیشه سکوریت نیز گفته میشود که به منظور با دوام و ضدضربه بودن آن است .
همچنین رنگ شیشهها نیز به گونهای است که به راحتی پاک نمی شوند ، زیرا به اصطلاح رنگها با جنس شیشه عجین و یکی شده اند .از این رو نباید تصور کرد که یک رنگآمیزی ساده صورت گرفته است.
کاربرد شیشه های رنگی در معماری مدرن
امروزه شیشه های رنگی در معماری های مدرن کاربرد های مختلفی دارند که می توان به انواع آینه های رنگی مانند آینه پتینه، آینه مسی،آینه برنز، آینه ونیزی، آینه بنفش، آینه جورچین و.. اشاره کرد که در وسایل لوازم منزل و ادارات و.. به کار برده می شوند. که در این میان آینه برنزی، آینه ونیزی و آینه مسی طرفداران زیادی پیدا کردند و ظاهری مجلل به فضا می دهند.
برای بازدید و مشاوره ی رایگان پروژه های آینه کاری و خدمات شیشه با شماره