کاربرد شیشه در عینک سازی
کاربرد شیشه در عینک سازی
شیشه در ابتدا از حرارت دادن عناصر بسیاری بدست آمده اما ناخالصی های زیادی داشتند و در جهت کاهش این ناخالصی ها اقدام به افزودن برخی اکسید فلزات به شیشه ها کردند.
شیشه ها در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از این استفاده ها، در عینک سازی و ساخت عدسی عینک ها می باشد.
عدسی های شیشه عینک برای شماره های مختلف چشم ها آماده می شوند و ساختار اصلی عینک طبی را می سازند.
این عدسی ها به صورت کاملا اتوماتیک و به وسیله تجهیزات و ماشین های پیشرفته ساخته می شوند.
کاربرد شیشه در عینک سازی
مراحل ساخت شیشه عینک
در ابتدای ساخت عدسی عینک ها باید تجویز و تخشیص اپتومتریست وجود داشته باشد که شماره هر چشم فرد را مشخص نموده و به عینک سازی ارائه می کند.
برای ساخت عینک طبی و عدسی مورد نظر با نمره چشم فرد ابتدا از عدسی های نیمه آماده و برش داده شده طبی در کارخانه انتخاب می کنند که این عدسی ها در قسمت خارجی و جلویی خود پاور دارند.
در جهت تغییر شماره عدسی بنا بر شماره چشم هر فرد، یک لایه پاور در قسمت پشتی آن نیز اعمال می شود.
در ساخت عدسی های طبی از یک لایه محافظتی استفاده می شود که این لایه روی سطح خارجی عدسی اعمال شده و آن را در برابر سایر مراحل ساخت عدسی مقاوم و مستحکم می سازد.
شیشه های عینک و یا همان عدسی های طبی پس از اعمال لایه محافظتی، فرم داده می شوند و در مرحله بعدی کاملا پولیش و صیقلی می شوند تا شفافیت مطلوبی بر آن ها اعمال گردد.
پس از پولیش کردن لایه محافظتی اعمال شده برداشته می شود و عدسی ها کاملا شسته شده و تمیز دیده می شوند.
عدسی ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
- عدسی پلاستیکی
- عدسی های شیشه ای
عدسی های پلاستیکی به راحتی قابل رنگ کردن بوده و از وزن کمتری نسبت به عدسی های شیشه ای برخوردار می باشند.
فواید و تفاوت های شیشه های عدسی
عدسی های انتی رفلکس عدسی های مناسبی در جهت کاهش نور ورودی به چشم افراد می باشند که برای افراد با زمان کاری بالا با کامپیوتر و لپ تاپ ها بسیار مناسبند.
این عینک های انتی رفلکس در روز بسیار شفاف هستند و تصاویر در زمان تابش نور و تاریکی شب به وضوح دیده می شوند.
عدسی هایی با جنس پلاستیک در عینک های طبی آنتی رفلکس بسیار سبک، راحت و ظریف هستند ضمن اینکه وجود پوشش انتی استاتیک مانع از جذب گرد و خاک بر روی عدسی می شود.
این عدسی های پلاستیکی در برابر خط و خش بسیار مقاومند و دارای لایه های متعددی بوده و در رنگ های مختلفی قابل ساخت هستند.
عدسی های شیشه ای اغلب فتوکرومیک هستند که با قرار گیری در معرض تابش نور خورشید و یا نور های الکترومغناطیسی تیره شده و با قطع منبع نوری به رنگ سابق خود در می آید.
زمان تغییر رنگ عدسی ها در نور های مختلف، متنوع خواهد بود اما بطورکلی تیره شدن عدسی 30 ثانیه اما بازگشت به شفافیت آن تا حدود 5 دقیقه نیز به طول خواهد انجامید.
عدسی های فتوکرومیک نیز در رنگ های مختلفی قابل عرضه هستند اگرچه در ابتدا تنها به رنگ توسی عرضه می شدند اما امروزه در رنگ های متنوعی قابل سفارش هتند.
عدسی های فتوکرومیک ساخته شده از کلرید نقره بوده و در برابر اشعه های یو وی تیره و یا روشن می شوند.
جمع بندی
شیشه ها در کاربرد های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند و یکی از این کاربرد ها در ساخت عینک ها و عدسی های طبی می باشد.
شیشه های عدسی بنابر شماره چشم هر فرد ساخته می شوند و بنابر روایتی دیگر شیشه های عدسی های طبی اکثرا نیمه آماده بوده و طی گذر از مراحلی به شماره چشم هر فرد تبدیل می شوند.
شیشه های عدسی در دو دسته کلی پلاستیکی و شیشه ای عرضه می گردند که امروزه عدسی های پلاستیکی از محبوبیت بالاتری برخوردارند چرا که سبک و ظریف تر از عدسی های شیشه ای هستند.
عدسی ها فتوکرامیک و آنتی رفلکس دو مدل از عدسی های مورد استفاده طبی هستند که محبوبیت عدسی های آنتی رفلکس بسیار بالاتر می باشد.
برای بازدید و مشاوره ی رایگان پروژه های آینه کاری و خدمات شیشه با شماره