کاربرد شیشه در بیمارستان
کاربرد شیشه در بیمارستان
شیشه ها در مصارف گوناگونی مورد استفاده روزکره ما هستند و به عنوان پایه ای ترین متریال ساختمانی شناخته می شوند چرا که با پیشرفت تکنولوژی شیشه ها در کاربرد های متنوعی ساخته و در دسترس ما قرار گرفتند.
شیشه ها به طور غالب با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند برای مثال در شهرهای خشک و کویری استفاده از شیشه های رنگی و رفلکس بسیار رایج است چرا که از ورود نور مستقیم خورشید به طور کامل جلوگیری می کند.
از شیشه ها در نمای ساختمان، ساخت درب و پنجره ها، پارتیشن بندی ها و غیره استفاده کرد.
کاربرد شیشه در بیمارستان
شیشه های سکوریت طرح دار
شیشه ها در انواع و اقسام می توانند تحت اثر فرآیندی حرارتی به شیشه سکوریت مبدل و کاربردی تر شوند بطوری که با توجه به این فرآیند حرارتی، خواص فیزیکی شیشه تغییر یافته و مقاومتی بالا در برابر ضربه و حرارت پیدا می کند.
به مزیت دیگر شیشه های سکوریت می توان به هنگام سقوط و شکست آن ها اشاره کرد که در این زمان شیشه ها به قطعات گرد و ریزی تبدیل خواهند شد که احتمال خطر را به حداقل کاهش می دهند.
در شیشه های سکوریت امکان اجرای طرح وجود دارد و می توان با اجرای فرآیند سند بلاست هر طرحی را بر آن ها اجرایی کرد.
برخی دیگر از شیشه های سکوریت با نام شیشه های پارلیو در ضخامت های متفاوتی از 6تا 12 میلی متر در بازار موجودند که با افزودن مواد شیمیایی به ساختار آن ها، به شیشه هایی دست یافتند که میزان بالایی از اشعه های فرابنفش و مادون قرمز را منعکس می کنند که می توانند رویه منعکس کننده را به سمت داخل یا خارج اجرا نمایند.
شیشه هایی با نام جام منعکس کننده نور نیز وجود دارند که متفاوت با شیشه های پارلیو هستند و نقطه تفاوت آن ها در این است که شیشه های پارلیو در هنگام سکوریت شدن تبدیل به شیشه منعکس کننده می شوند که درجه کنترل نور و حرارت در هر دو شیشه متفاوت خواهد بود.
شیشه های جام منعکس کننده نور در رنگ های متنوع و همچنین در ضخامت های مختلفی از 5تا 10 میلی متر تولید و عرضه می شوند.
شیشه های مورد استفاده در بیمارستان
موارد استفاده از شیشه ها در همه مکان ها به ویژه در بیمارستان ها بسیار زیاد بوده چرا که علاوه بر استفاده از شیشه ها در ساختار کلی ساختمان، اتاق ها و غیره، در تجهیزات بیمارستانی نیز به وفور از شیشه ها بهره گرفته می شود.
شیشه های سکوریت در انواع مختلف در ساختار کلی بیمارستان کاربرد دارند برای مثال:
- پارتیشن بندی میان تخت های اورژانس و دیگر بخش ها
- ساخت اتاق های جراحی شیشه ای
- استفاده در اتاق های اسکن و ایکس ری
- ساخت اتاقک های پر فشار
ضمن اینکه استفاده از شیشه ها در تجهیزات بیمارستانی همچون دستگاه های ساکشن، ساخت مانیتور ها و سایر اقلام بسیار کاربردی خواهد بود.
شیشه های مورد استفاده در ساختمان بیمارستان اغلب از انواع سکوریت ها هستند چرا که از درب ها و پنجره ها گرفته تا دیگر کاربرد ها باید به نحوی باشند که کمترین مداخلات انسانی برای باز و بسته کرد آن ها صورت گیرد ضمن اینکه به راحتی قابلیت شستشو داشته و از ایمنی کافی برخوردار باشند.
استفاده از شیشه های دو جداره سکوریت در ساختمان بیمارستان ها بسیار مفید واقع شده و از هدر رفت سوخت جلوگیری و به حفظ انرژی در محیط منجر می گردد.
شیشه های مورد استفاده در تجهیزات بیمارستانی نیز از ایمنی و استاندارد های مطلوبی برخوردار هستند که کمترین خطر را در هنگام بروز مشکل برای بیماران و کارکنان بیمارستان را به همراه داشته باشند.
جمع بندی
انواع مختلفی از شیشه ها در کاربرد های روزمره در دسترس ما هستند و این امر موجب شده تا صنایع تولید شیشه در جهت ایمن و مقاوم سازی آن ها تلاش کرده و شیشه های سکوریتی را به بازار عرضه کنند تا در کاربردهایی همچون استفاده های بیمارستانی به بهترین نحو به کار گرفته شوند.
شیشه های سکوریت پارلیو و جام منعکس کننده نور شیشه هایی هستند که در ساخت اتاقک های اسکن و غیره مورد استفاده قرار می گیرند چرا که قابلیت بازتاب اشعه های ماورا بنفش و مادون قرمز را به داخل اتاقکی که بیمار در آن قرار دارد را داشته و اینگونه کمترین آسیب به متصدی دستگاه اسکن خواهد رسید.
استفاده از شیشه ها در تجهیزات بیمارستانی نیز رایج بوده بطور مثال ساکشن های شیشه ای که مورد استفاده در اکثر بخش های بیمارستان ها هستند.
شیشه ها علاوه بر موارد ذکر شده در اجرای درب و پنجره، اتاق های جراحی و اتاق های آی سی یو نیز کاربردی هستند.
برای بازدید و مشاوره ی رایگان پروژه های آینه کاری و خدمات شیشه با شماره