کاربرد شیشه در آسانسور و بالابر
کاربرد شیشه در آسانسور و بالابر
استفاده از شیشه ها در موارد متنوعی در زندگی روزمره ما رواج دارد ضمن اینکه در ساخت ظروف و ابزارهای دکوراتیو نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
شیشه ها در برخی مشاغل به صورت های خاص و بیشترین کاربرد را در ساختمان سازی دارند که در همین جهت صنایع شیشه و ساخت ابزار های شیشه ای به شدت پیشرفت کرده و گسترش یافتند.
معماران ساختمانی و طراحان داخلی نیز به سمت طراحی هایی در جهت استفاده بیشتر از شیشه ها در تزئینات داخلی و خارجی روی آوردند چرا که با پیشرفت صنایع شیشه، مقاومت و تنوع رنگی آن ها نیز افزایش داشته و در سطوح مقاومتی مختلفی در بازار موجودند.
کاربرد شیشه در آسانسور و بالابر
آسانسور و بالابر شیشه ای
آسانسور ها و بالابر های شیشه ای شیشه ای که با نام آسانسور های پانوراما نیز معروفند، یکی از ابزار های شیشه ای مورد پسند طراحان داخلی هستند که علاوه بر زیبایی ظاهری که به ساختمان اعطا میکند، موجب لذت بردن افراد از منظره ساختمان های دیگر در شبانه روز نیز می شود.
امروزه به وفور از آسانسور های شیشه ای در:
- مراکز اداری تجاری
- آسمان خراش های لوکس
- هتل ها
- شرکت ها و کمپانی ها
- پاساژ ها و مراکز خرید
- بیمارستان های تخصصی و…؛ استفاده می شود.
آسانسور های شیشه ای از یک کابین تمام یا نیمه شیشه ای ساخته می شوند که به افراد حاضر در این بالابر این امکان داده می شود تا از مشاهده مناظر، طبقات و سایر جزئیات محیط لذت ببرند.
آسانسور های شیشه ای در جهت زیبا سازی نمای خارجی ساختمان نیز به کار گرفته می شوند و منظره ای چشمگیر را در میان آن محیط ایجاد می کند.
شیشه مورد استفاده در این آسانسور ها از نوع شیشه های سکوریت و لمینت نشکن هستند که در برابر ضربات و حرارت از مقاومت بالایی برخوردارند و اگر در اثر فشار یا ضربه ترک بردارند لایه لمینت آن ها مانع از فرو ریختن شیشه می شود.
انواع آسانسور و بالابر شیشه ای
آسانسور ها در طراحی ها و مدل های متنوعی ساخته می شوند ضمن اینکه سلیقه مشتریان و سبک کلی سازه نیز در طراحی آن ها مورد توجه قرار می گیرد که آسانسور ها در انواع:
- مکعبی
- نیم حلقه
- حلقوی کامل یا 360 درجه؛ ساخته می شوند.
در آسانسور های شیشه ای 360 درجه یا حلقوی کامل امکان دیدن محیط اطراف بیشتر می باشد ضمن اینکه آسانسور ها در مدل های کششی و هیدرولیکی ساخته می شوند.
آسانسور های کششی در واقع به آسانسور هایی اطلاق می شود که از سیم های مخصوصی در جهت بالا و پایین حرکت کردن کابین و همچنین وزنه های مناسبی با ابعاد کابین ساخته شدند ضمن اینکه در برج ها و ساختمان های بسیار بلند به کار گرفته می شوند.
آسانسور های کششی از ایمنی و قدرت بالایی برخوردار بوده اما با توجه به تجهیزات به کار گرفته شده در اطراف کابین این بالابر ها، از میزان دید به خارج کم شده و از زیبایی ظاهری آسانسور می کاهد.
آسانسور های هیدرولیکی دیگر نوع آسانسور های موجود در بازار هستند که با توجه به محدودیت های خاصی که دارند تنها در ساختمان های معمولی به کار گرفته می شوند و اجازه نصب آن ها در آسمان خراش ها داده نمی شود.
در آسانسور های هیدرولیکی بر خلاف آسانسور های کششی، هیچ یک از تجهیزات و سیم ها در معرض دید نخواهد بود و از لحاظ زیبایی ظاهری و دید به فضای خارج بسیار واضح هستند.
جمع بندی
شیشه ها کاربری های گوناگونی در زندگی روزمره ما دارند که یکی از آن ها ساخت آسانسور ها و بالابر های شیشه ای می باشد که امروزه مورد استفاده بسیاری از معماران در ساخت آسمان خراش ها وس اختمان های لوکس هستند.
آسانسور های شیشه ای با کابین هایی در اشکال مکعبی، حلقوی و نیم حلقه تولید خواهند شد ضمن اینکه در دو نوع کلی هیدرولیکی و کششی در بازار موجودند و بنابر نوع ساختمان و مقاومت واستحکام مورد انتظار، از یکی از این دو نوع بالابر استفاده خواهد شد.
شیشه های مورد استفاده در ساخت آسانسور های شیشه ای از جنس سکوریت و لمینت هستند که در برابر ضربات بسیار مقاومند علاوه بر اینکه با وجود لایه لمینت پس از ضربات و فشار های شدید و در صورت ایجاد ترک، شیشه ها فرو نخواهند ریخت.
برای بازدید و مشاوره ی رایگان پروژه های آینه کاری و خدمات شیشه با شماره